Impact maken op het Plein

Posted on

Wat een mazzel tijdens deze tropische week. Cheeky Pie stond heerlijk in het zonnetje op het Plein om impact te maken! Een leuke fair met kraampjes met verschillende duurzame ondernemers stond 20 juni op de stoep van de Tweede Kamer om de politiek kennis te laten maken met duurzaam ondernemen. Er was van alles te proeven, te proberen en te zien en Kromkommer stond klaar met een berg van 1500 kilo (!!!) pastinaak om zo een goed beeld te geven van de voedselverspilling van prachtige groenten! Ook is er een petitie aangeboden door Ondernemers van Nu aan de leden van de Commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Meer dan 1000 ondernemers tekenden de petitie voor verstandige handel.

Geweldig om te zien hoe ondernemend Nederland zich inzet om duurzame en sociale impact te maken! Ik ben trots! En ik ben natuurlijk blij dat Cheeky Pie een heleboel mensen heeft kunnen verblijden met taart op deze warme dag!

Impact Economy Fair

Posted on

Kamerleden, Senatoren, Ministers, Wethouders, politieke jongerenorganisaties
en Gemeenteraadsleden van de gemeente Den Haag zijn uitgenodigd om kennis te maken met duurzaam ondernemen.
A.s. dinsdag vanaf 11:30 op het Plein… De Impact Economy Fair!
Op deze fair staan verschillende duurzame ondernemers die jou laten zien hoe de toekomstige impact economie eruit gaat zien.
Cheeky Pie is erbij! Kom je ook gezellig langs?

Cheeky Pie in het LEVEN! magazine

Posted on

Al sinds het begin zijn de Rabobank en de Venture Academy nauw betrokken bij de opstart van Cheeky Pie. Vanuit het voortraject van de Venture Academy ben ik gewezen op de Social Club. Daar werd het idee voor Cheeky Pie gepitcht voor een jury van o.a. de Rabobank. Na onze winst werd de band met de Rabobank versterkt vanuit het versnellingstraject van de Social Club, maar ook vanuit de Venture Academy waar Rabobank eveneens onderdeel van is!

In het voorjaar werd Cheeky Pie dan ook uitgenodigd door LEVEN! magazine om deel te nemen aan het interview met de Rabobank en Venture Academy over jong sociaal ondernemerschap in Den Haag.

En het resultaat ervan mag er wezen! Lees het artikel op pagina 46-47 in deze link.

 

 

Sociaal ondernemen = sociaal samenwerken

Posted on

 

Na de pitch voor de Social Club Investor Days raakte Cheeky Pie in een versnellingstraject. Van een droom, naar een idee, naar een concreet plan en … een begin!

Hoe meer we over onze taart praatten, hoe meer nieuwsgierigheid werd opgewekt. Iedereen wilde nu toch wel eens proeven van die Cheeky Pies en steeds vaker werden er linkjes gelegd en werden we uitgenodigd voor social (netwerk) events waar we keer op keer de vraag kregen: “Maar waar is die taart nou?!”.

Als startende ondernemer lijkt het soms moeilijk om daadwerkelijk te beginnen. Je hebt de (financiële) middelen (nog) niet en er lijken zo veel andere zaken die alle aandacht eisen. Maar in werkelijkheid kun je gewoon beginnen, vandaag nog! Begin vandaag, faal, begin morgen, faal, begin overmorgen, faal en volgende week, na 7 keer vallen en opstaan, ben je dan echt begonnen!

Ook Cheeky Pie heeft haar plannen ontzettend vaak aangepast voordat we waren waar we nu zijn: een webshop, aanwezig op marktjes en events én … de opening van een eigen locatie in het verschiet.
De magische formule voor dit ‘beginnen’ en het laten slagen is simpel: sociaal ondernemen is sociaal samenwerken en co-creëren. 
Laten we eerlijk zijn, in de huidige maatschappij kunnen we het niet alleen… en samenwerken is toch ook veel leuker! Dankzij samenwerken en co-creëren kunnen sociale ondernemingen bestaan en kunnen we ons sociale impact vergroten. Samen staan we sterk en maken we de wereld een stukje socialer!

Heel mooi, dit betoog, maar ook voor Cheeky Pie geldt dat het nooit was gelukt zo ver te komen zonder samenwerking. De (financiële) middelen waren er dan misschien niet, maar het geloof in het concept wel, en dat is wat telt.

En zo is Cheeky Pie de samenwerking aan gegaan met kennissen, vrienden/vriendinnen en last but not least: mede-ondernemers.
Zo bakt Bakker Vlinder met ons onze taarten, zo is The Ground een geweldig Cheeky afhaalpunt en een mooi plekje voor onze evenementen, zo worden we door de Gemeente uitgenodigd voor hulptrajecten als de Haagse Verkenners en zo helpt een vriendin je met het beheren van de website.

Ook al staat mijn gezicht bij Cheeky Pie, zonder jullie had ik dit niet kunnen doen. Eén van de kernwaarden van Cheeky Pie is dan ook niet voor niets samenwerken.

Kan ik iets voor jou betekenen, of jij voor mij? Bel me gerust.

Stay Cheeky!

 

 

Social Club Investor Days: gewonnen!

Posted on

 

Op 20 april was het zo ver: de finale van de Social Club Investor Days. DE eindpitch en DE avond dat de ondernemers te horen zouden krijgen of zij in aanmerking komen voor een investering.

Het begon allemaal op 14 december 2016: de eerste pitch. Samen met 9 andere ondernemers was Cheeky Pie uit ongeveer 40 inzendingen uitgenodigd de ideeën voor een sociale onderneming te pitchen voor een jury van Social Enterprise NL, Fonds 1818 en de Rabobank. Op deze avond zou besloten worden welke ondernemers deel mochten nemen aan het versnellingstraject van 4 maanden waarin het plan bijgeschaafd zou worden, advies gevraagd kon worden, het netwerk uitgebreid kon worden en vooral: waarin het ondernemen kon beginnen!
Samen met 5 andere ondernemingen won Cheeky Pie deze avond de pitch! Voor ons, als enige studenten in de zaal, was dit gevoel onwerkelijk! Wat een kans om onze droom te verwezenlijken.
Aan het einde van dit traject vond er nog één pitch plaats: de eindpitch. De pitch waarin de ondernemers laten zien wat zij allemaal bereikt hebben de afgelopen maanden en waarin de ondernemers nog één keer de kans krijgen de investeerders te overtuigen van hun plannen.

Deze keer was de spanning op de voorste rij (de rij van de ondernemers) goed te voelen. Zwetende handjes en serieuze blikken, want de uitslag van de jury kon nog wel eens de toekomst van jouw onderneming kunnen bepalen.
Iedereen was dankbaar voor het traject van de afgelopen maanden, de kansen die gegeven waren en natuurlijk het feit hier te mogen staan vanavond. Ook Cheeky Pie was ontzettend gegroeid in deze periode. De jury was enthousiast over onze ontwikkelingen en het feit dat de groep slimme samenwerkingen in beweging had gebracht.

Na een korte pauze (die eeuwenlang aanvoelde) had de jury haar besluit gemaakt. Zij willen met The Hague Hopper, Glorious Bastards en … Cheeky Pie! verder in gesprek voor de investering. Een prachtige pen (om het uiteindelijke contract te ondertekenen) werd overhandigd en de biertjes werden geopend. Mooie mooie avond!

Hoe dit verder afloopt… hou ons in de gaten!